INFO

Tutustu tarkemmin

Korona info

Valokuvaajana haluan toimia vastuullisesti myös tartuntataudit huomioiden. Siksi käytänkin alueellisten viranomaisten suosituksia muun muassa kasvomaskin käytön suhteen. Varsinaisessa kuvaustilanteessa kuvattava harvemmin käyttää kasvomaskia mutta turvaväli sen sijaan pääsääntöisesti toteutuu mainiosti.

Mikäli itselläsi tai perheenjäsenelläsi ilmenee flunssanoireita tai olette altistuneet korona -virukselle pyydän ottamaan yhteyttä jotta varattu kuvaus voidaan siirtää tai perua. Luonnollisesti noudatan itse edellä mainittua ohjeistusta. 

Olen huomioinut ailahtelevan korona tilanteen myös valokuvausten varausmaksun suhteen. Esimerkiksi hää-, juhla- sekä tapahtumakuvauksiin varausmaksu (40% kuvauksen loppusummasta) maksetaan vasta noin 8-4vkoa ennen kuvauksen ajankohtaa. Tämä siksi että haluan omalta osaltani vähentää koronaan liittyvää stressiä ja ahdistusta. 

Suosittelen lämpimästi koronavilkku -sovelluksen käyttöä!


Eläinten tartuntataudit

Aiemman eläintenhoitajan koulutuksen ansiosta tiedostan myös eläinten kanssa työskennellessä tartuntatautien mahdollisuuden ja pyrin omalla toiminnallani minimoimaan riskit niiden leviämisen suhteen. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. vaatteiden desifiointia eläintiloilla vierailuiden jälkeen. Erilaisten zonoosien varalta saavun kuvaustilanteisiin terveenä. Koska työskentelen erilaisten eläinten parissa ja omastakin taloudestani löytyy eläimiä pyydän ottamaan yhteyttä mikäli kuvaukseen tulevilla eläimillä esiintyy flunssankaltaisia oireita, jotta kuvaus siirtää tai perua. Esimerkiksi koirilla aivastelun taustalta löytyy usein nenäpunkkia tai yskän takaa kennelyskää. Pidetään siis myös eläimet terveinä!


Kuvien käyttö ja julkaisu

Kuvien tekijänoikeudet syntyvät valokuvaajalle jo kuvan otto hetkellä, ja pääsääntöisesti kaikki tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla, ja tekijänoikeuslain mukaan kuvaaja saa käyttää kuvia portfoliossaan ilman erillistä lupaa. Käyttöoikeuksia sen sijaan voidaan myydä asiakkaalle eri käyttötarkoituksiin sopivasti. Kaupallisessa käyttöyhteydessä kuten markkinoinnissa sen sijaan tarvitaan kuvassa olevilta lupa. Koska valokuvaajana työskentelyn kannalta kuvien käyttö on välttämätöntä, on kuvien mahdollisen markkinointikäyttö tuotu ilmi kuvaussopimuksissa. Tämä asia on kuitenkin aina täysin sovittavissa, ja sopimukset muutettavissa asiakaskohtaisesti. Kuvien käyttö ja julkaisu siis käydään aina ennen kuvauksia läpi ja viimeistään tässä vaiheessa olisi suotavaa tuoda ilmi mikäli syystä tai toisesta et halua kuviasi käytettävän.

Tutustu alta ennakkoon erilaisiin sopimuspohjiin: