INFO

Tutustu tarkemmin & ota yhteyttä!

Deluxe Desire's

Y -tunnus 3206678-4

leino.ida@gmail.com


Ota yhteyttä!


Valokuvaajan valinta

Ihana että olet löytänyt itsesi info -sivulle, ja olet kiinnostunut lukemaan lisää. Tässä kohtaa haluan kuitenkin vielä muistuttaa jokaista valokuvaajaa kaipaamaan ymmärtämään että valokuvaus on niin paljon muutakin kuin napin painallusta. Tästä johtuen meitä valokuvaajia on saatavilla kuin sieniä sateella ja haluankin auttaa sinua löytämään aidosti juuri sinulle sopivan kuvaajan. Siksi suosittelen ennen kaikkea tutustumaan valokuvaajan porfolioon sekä kuvaustyyliin, me kuvaajat nimittäin ollaan kaikki taiteilijoita, ja meillä kaikilla on omat vahvuusaluueemme, kuvaustyylimme sekä tapamme käsitellä kuvia. 

Mistä maksan kuvauksessa?

Ammattikuvaaja voi tuntua luksukselta, mutta mikä kuvauksessa maksaa? En luonnollisesti kykene vastaamaan jokaisen ammattikuvaajan puolesta, joten kerron asiasta omalta osaltani.  Nimittäin ammattilaisena tarjoan teille osana kuvausta toiveet ja tarpeenne kartoittavan suunnittelupalaverin, kuvaussuunnitelman varasuunnitelmilla, luotettavuuutta (siksi teemme sopimuksen!) tietoa ja taitoa, toiminta valmiin kaluston & kyvyn hallita sitä hyvinkin erilaisissa olosuhteissa, aikani ja vahvan läsnäolon, ideoinnin ja ohjauksen kuvauksessa kuin kuvauksessa, kuvien valinnan, käsittelyn ja valmiin sähköisen gallerian kuvista, jotka voit ladata helposti käyttötarkoituksen mukaan tai jakaa ystävillesi.  

Kuvien käyttö ja julkaisu

Kuvien tekijänoikeudet syntyvät valokuvaajalle jo kuvan otto hetkellä, ja pääsääntöisesti kaikki tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla, ja tekijänoikeuslain mukaan kuvaaja saa käyttää kuvia portfoliossaan ilman erillistä lupaa. Käyttöoikeuksia sen sijaan voidaan myydä asiakkaalle eri käyttötarkoituksiin sopivasti. Kaupallisessa käyttöyhteydessä kuten markkinoinnissa sen sijaan tarvitaan kuvassa olevilta lupa. Koska valokuvaajana työskentelyn kannalta kuvien käyttö on välttämätöntä, on kuvien mahdollisen markkinointikäyttö tuotu ilmi kuvaussopimuksissa. Tämä asia on kuitenkin aina täysin sovittavissa, ja sopimukset muutettavissa asiakaskohtaisesti. Kuvien käyttö ja julkaisu siis käydään aina ennen kuvauksia läpi ja viimeistään tässä vaiheessa olisi suotavaa tuoda ilmi mikäli syystä tai toisesta et halua kuviasi käytettävän.


Tutustu alta ennakkoon erilaisiin sopimuspohjiin: