Hääkuvaus: Valmistautumisen kuvaaminen

02.04.2021

*Postaus on toteuttu yhteistyössä ND Creations & kampaaja Neko Aholan kanssa.

Valmistaumishetken kuvaaminen on omien kokemusteni mukaan ehkä yksi mietityimpiä osia hääkuvaukseen. Joillekin valmistautumishetken ottaminen osaksi hääkuvausta on ilmi selvä asia, sillä sillähän hääpäivä varsinaisesti alkaa. Jotkut sen sijaan epäröivät ja pähkäilevät miksi sekin hetki ehkä pitäisi kuvata. Tässä postauksessa kerronkin valokuvaajan näkökulmasta miksi se ehdottomasti kannattaa valita!

Sen lisäksi että hääpäivä alkaa valmistautumisilla se myös tarjoaa kuvaajalle lähes kiirettömän hetken ikuistaa yksityiskohtia kuviin esimerkiksi hääpuvusta, hunnusta, sormuksista. Meikki ja upeasti laitetut hiuksetkin saadaan taltioitua kuviin, sillä luonnollisesti meikki sekä hiukset elävät pitkin päivää eivätkä välttämättä säily juhlien loppuun saakka täysin huoliteltuina. 

Valmistautumisen aikana kuvaaja myöskin tulee parille (riippuen valmistautuu hääpari saman katon alla) tutummaksi ja siten hääpotrettien ottokin sujuu renommin kun kuvaaja ei tunnu niin vieraalta. Olipa siis valmistautuminen yhdessä tai erikseen, kotioloissa tai kampaamotiloissa, suosittelen sitä lämpimästi.