Juhlaviihde: Cryptic Cargo

05.04.2021

*Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Cryptic Cargo :n kanssa

Siitä on jokunen vuosi kun pakopelit rantautuivat Suomeen. Jokin peleissä aina kiehtoi mutta jokin myös tökki niin etten vielä tähän päivään mennessä ollut lähtenyt sellaista testi mielessä pelaamaan. Kunnes sain yhteistyö ehdotuksen Cryptic Cargo :n tiimiltä. 

Toisin kuin kaikki tietämäni pakohuonepelit tämä oli siirrettävä ja itseohjattava pakohuonepeli, jota oli mahdollista pelata juuri siellä missä itse halusi. Ja kaikki pelielementit olivat matkalaukussa, joka riitti käytännössä vain avata. Vietinkin siis omia 26 -vuotissyntymäpäiviäni kotioloissa Cryptic Cargon pakohuonepelin parissa. Vaikka englanti taittuukin itseltä ihan sujuvasti hieman alkuun jännitin mahtaisko peli olla englanninkielinen. Pelin käynnistys hetkellä olikin siksi erittäin mukava että peli oli suomeksi, vaikka olihan matkalaukussa jo muutenkin ohjeet peliin suomen kielellä. Ja englanninksikin, joksi myös pelin kielen olisi aina halutessaan voinut vaihtaa. Olisi siis kannattanu uskoa että Suomessa kehitetty ja rakennettu peli voisi olla Suomeksi.

Peli oli myös mukavasti teemaltaan ajan hermoilla ja jo alkuvaiheessa peli herätti sisäisen salapoliisini henkiin. Ja sama tapahtui myös kanssa pelaajille. Peli oli sopivan haastava, monipuolinen sekä vihjeitä oli riittävästi saatavilla helpottamaan kinkkisimpiäkin tehtäviä. Suoriuiduimme porukalla myöskin onnistuneesti pelin loppuun asti. Koska pelissä on paljon erilaisia haasteita ja pulmia ratkottavaksi riitti pähkäiltävää myös toiselle pelikierroksille. Oli itse asiassa hauska huomata kuinka vähän ensimmäiseltä kierrokselta olikaan tarttunut mieleen mukaan. Tätä voisi olla hauska pelata isommallakin porukalla joskus! Mikäli korona vain sen joskus sallii. Suosittelen siis lämpimästi noutamaan lähimmältä Cryptic Cargon noutopisteestä oman pelisalkun ja leikkimään hetken oman elämän einsteiniä. Mukavia pelihetkiä!