Hääkuvaus

30.04.2021

Valokuvaajan työstäni hääkuvaajana työskentely kattaa suurimman osan töistä, ja lähtökohtaisesti kuvauskalenteristani aina lauantait on varattu nimenomaan häiden kuvaukselle. Hääkuvaukseen itsestään liittyy paljo kaikenlaista, joten tämän postauksen on tarkoitus avata mun työskentelyä hääkuvaajana.

Mun kuvaustyyli on aitouteen pyrkivä ja värejä suosiva. Kuvaan siksi vahvasti dokumentaarisella otteella ja flown mukaan. Kuvaustyylistäni huolimatta mun hääkuvaukseen sisältyy paaaaaaljon myös suunnittelutyötä ja keskustelua hääparien kanssa, tai ainakin toisen kanssa. Haluan ikuistaa aitoja, mutta juuri teidän näköisiä kuvia. Huomioin työskentelyssäni myös sen että hääpäivä on parille yksi elämän tärkeimmistä. Siksi koen tärkeäksi selvitellä millaiseen tyyliin juuri te juhlitte. 

Kuvauksiin siis sisältyy aina kuvaussuunnitelma, jota varten kartoitan parin toiveet, odotukset, mieltymykset. Oikeastaan kaiken mikä auttaa luomaan persoonallisen kuvaussuunnitelman. Tämä kaikki tehdään lähempänä häitä, varausmaksun laskutuksen yhteydessä. Ajankohtana olen kokenut tämän parhaimmaksi. Kuvausten jälkeen työ jatkuu editoinnin parissa. Mun mielestä vähemmän on enemmän, ja kuvaajan työtä on tehdä suurin kuvakarsinta. Näin hääpari pääsee parhaiten nauttimaan kuvista, eikä kuvienkaan katselu puuduta. 

Yhteistyössä: Fashion model agency, forsmantea, i love party hää- ja juhlapalvelut, Pikkupalatsi, Tuomi Designs, Kukkaikkuna, Ompelimo Jennar, Zazabelle Tampere